Lepuvatten – vårt eget vatten

Sedan 1969 har vi pumpat upp grundvatten av hög kvalitet i byn Kovjoki. Vattnet, som i folkmun kallas Lepuvatten, är det kranvatten som vi på Nykarleby Kraftverk förser våra kunder med varje dag. Genom att tappa det på flaska vill vi ge denna enkla, men livsnödvändiga, produkt den uppmärksamhet den förtjänar.

Lepuvatten – vattnet som hjälper andra

Nykarleby Kraftverk är en aktiv del av närsamhället. Därför vill vi för varje vattenflaska vi säljer bidra till lokala välgörenhetsorganisationer. När du köper en flaska går hälften av intäkterna till försäljaren och hälften till en välgörenhetsorganisation.

Visste du …

… att Lepuvattnet har fått sitt namn efter byn Leppo? Leppo var namnet på den by som låg vid mynningen till Lappa å, där staden Nykarleby grundades 1620. När man år 1969 började utvinna grundvatten i Kovjoki stod Lepu Vattenledning Ab för distributionen. Vattnet blev i folkmun till Lepuvatten, och ett litet minne av den lilla byn vid åmynningen lever kvar än i dag.

Var får jag tag på Lepuvatten?

Lepuvatten finns för tillfället att köpa i Nykarleby vid Lillkungs, vid infon på Stadshuset och på sommarcaféerna i Nykarleby under sommarmånaderna.

Har du frågor? Kontakta oss på telefon 06 7856 252 eller via e-post info@nkab.fi.

 

Oiva är ett system med vilket konsumenterna får veta resultaten av livsmedelstillsynen. I Oiva-rapporten bedöms livsmedelssäkerheten i företagen med hjälp av smilisar.

Läs mer om vårt Oiva-resultat här.